Avflyttning

Besiktning
I samband med att du säger upp ditt lägenhetskontrakt bokar vi en besiktningstid. Det är viktigt att du själv eller någon representant är närvarande vid besiktningen.

Lägenheten
Lägenheten ska lämnas ordentligt städad till den nya hyresgästen. Om städningen är dåligt utförd, debiteras du våra kostnader för att utföra arbetet. Se flyttstädning ovan i menyn.
Vid besiktningen skrivs ett protokoll som visar vad som behöver åtgärdas i lägenheten. Om väggar, tak, golv eller andra inredningsdetaljer skadats eller utsatts för onormalt slitage, kräver vi ersättning för detta.
Det är viktigt att allt som tillhör lägenheten som t.ex. dörrar, skåpluckor, badrumsskåp, hatthylla finns i lägenheten vid besiktningen. Tänk också på att inga av lägenhetens tillbehör följer med vid avflyttningen, såsom plastlådor till köksinredningen, gardinbeslag, duschdraperistång, sladdar, bruksanvisningar m.m. Glöm inte balkong/uteplats. Städa och se efter så att inget blir kvarglömt!

Förråd
Förråd skall också tömmas och städas!

Nycklar
Samtliga nycklar måste lämnas tillbaka när du flyttar. Saknas nycklar måste cylinderbyte ske, vilket debiteras dig som hyresgäst. Kom också ihåg att lämna tillbaka nycklar och cylinder/tvätt-bricka till tvättstugan.

Grovsopor
Det blir oftast en del grovsopor vid flyttning. Du ansvarar själv för bortforslingen! Har du frågor kan du kontakta förvaltningskontoret.

Elmätaren
Hyresgästen är själv ansvarig för uppsägning av sitt el-abonnemang.